Ligjet

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Laws and the translation is 92% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Të gjitha vendimet në shtete, autonomi dhe rajone janë bërë duke kaluar projektligje në parlament. Në rast Diktature ligjet janë gjithashtu të përdorura, por, ndryshe nga format e tjera të qeverisë, nuk ka votim për to.

Laws.png

Lista e ligjeve

Ndryshimi i shkallës tatimore- vendos tatim për të gjitha format e rrogave në lek për qytetarët në fabrika private dhe rajonale. Ti mund të specifikosh rajonin ekzakt ose në të gjithë shtetin. Të gjitha taksat shkojnë te buxheti.


Ndërtesë e re - rrit ndërtesën në rajonin e zgjedhur.


Shit resourse - vendos resourset e buxhetit në shitje në marketin special të shtetit. Liderat/diktatorët e shteteve të tjera dhe guvernatorët e autonomive mund ti blejnë ato në çdo kohë.


Deklaratë lufte - fillon Luftë tokësore kundër rajonit të shtetit/rajonit të pavarur me kufi të njëjtë. Ti do të jesh i aftë të zgjedhësh rajonin sulmues të shtetit tënd. Ti nuk mund të fillosh një luftë në ndonjë rajon me Grusht shteti aktiv ose me kohë paqeje.


'Ndrysho titullin e shtetit - ndryshon emrin e shtetit, të lejon deri në 22 simbole.


Ndrysho mantelet e armëve - ndryshon logon e shtetit.


Zgjedhje të reja parlamentare - fillon zgjedhje parlamenti të reja.


Marrveshje ushtarake - pranon/anullon marrveshje ushtarake me shtet tjetër.


Heqje lideri - fillon zgjedhje të reja të liderit të shtetit.


Konsolidimi i rajonit - inicion konsolidimin e rajonit. Ky ligj duhet kaluar nga shtetit i cili dëshiron të transferoj rajonin e tij te një shtet tjetër.


Konfirmim konsolidimi të rajonit - pjesa e dytë e konsolidimit të rajonit. Ky ligj duhet kaluar nga shteti i cili do të pranojë rajon nga një shtet tjetër. Diferenca e kohës midis këtyre ligjeve nuk duhet të jetë më e madhe se 1 orë.


Deklaratë pavarsie - garanton pavarsi të plotë te ndonjë rajon i shtetit, përveç kapitalit të shtetit.


Punimi në rajon pa rezidencë - përcakton nëse lojtarë e tjerë mund të punojnë në këtë shtet pa rezidencë ose leje pune.


Eksplorim resoursesh - udhëheq eksplorimin e reseourseve për llojin e resourseve të dëshiruar në rajonin e zgjedhur.


Resources exploration: state - conducts resources exploration for the desirable resource type in all regions of the state. Restores to the maximum amount.


Marrveshje ushtarake - pranon/anullon marrveshje ushtarake.


Taksat e marketit - vendos taksa për transaksione marketi.


Taksat për prodhimin e fabrikave vendos një pjesë të mineraleve/naftës që do të shkojnë te buxheti kur punohet në fabrika private. Taksat e reja janë të vendosura në të gjitha loojet e fabrikave në çdo rajon të shtetit.. Ministri i ekonomisë mund të vendosë taksa individuale për çdo lloj resoursi në çdo rajon.


Pastrimi i ndotjes radioaktive - pastron ndotjen nukleare të rajonit.


Mbyll/hap kufijtë - vendos statusin e kufijve.


Ndrysho koston e udhëtimit - vendos kosto udhëtimi, i cili duhet të paguhet te buxheti i shtetit nga lojtarët pa prezidencë çdo herë që ata udhëtojnë te ndonjë rajon i shtetit tënd.


Formo një shtet - formon një shtet, i cili është i bazuar vetëm në një rajon.


Transfero kapitalin e shtetit - transferon kapitalin e shtetit te një rajon tjetër. Ti mund të kalosh këtë ligj vetem një herë në 5 dit.


Status komandant - cakton statusin komandant te lideri i shtetit.


Madhësia e parlamentit - ndryshon numrin e pjesëtarëve në parlament. Opsionet: 60, 80, 100, 150, 200, 300.


Rezidenca - përcakton nëse rezidenca në këtë shtet do të lëshohet nga lideri, në vend të aksesit të lirë të residenës (parazgjedhur).


Deklaratë lufte ujore - fillon Luftë ujore. Rajonet sulmuese dhe mbrojtëse nuk duhet të jenë më larg se 2000 km veç e veç dhe të dy duhet të kenë akses në det. Ti nuk mund të fillosh një luftë me ndonjë rajon me Grusht shteti aktiv ose me kohë paqeje.


Deklaratë lufte hapsire - fillon Luftë hapsinore, duke sulmuar rajon Hëne. Rajoni sulmues duhet të ketë nivel të lartë të ndërtesës së Portit hapsinor .


Shpallje diktature - transformon formën e qeverisë së shtetit në diktaturë me liderin aktual si një diktator. Jo më pak se 80% e votave Pro janë të nevojshme për të kaluar këtë ligj. Ky ligj mund të kalohet vetëm 31 pas themelimit të shtetit.


Parti-sunduese - transformon formën e qeverisë së shtetit në sistem partie-sunduese. Jo më pak se 80% e votave Pro janë të nevojshme për të kaluar këtë ligj. Ky ligj mund të kalohet vetëm në 31 ditë pas krijimit të shtetit.


Menagjimi i autonomive - pranon/anullon statusin e autonomisë në rajonet e shtetit.


Eksplorim i thellë - udhëheq eksplorimin e thellë të resourseve për llojin e dëshiruar të resoursit në rajonin e zgjedhur.


Transferim buxheti - dërgon resourse/para nga buxheti i shtetit te një shtet/autonomi tjetër.


Vendos guvernator autonomie - cakton ndonjë lojtar me nivel 40 ose me shumë dhe një residencë në autonomi si një Guvernator.


Bashkngjit me autonomi - bashkngjit një rajon tjetër me autonominë, duke e bërë këtë autonomi më të madhe. Rajoni dhe qendra e autonomisë duhet të kenë një kufi të përbashkët ose një distancë më të vogël se 500km.


Parliamentary term - changes parliamentary term. Default (short) is 5 days, long term is 10 days. Available for states that are older than 31 days.