Закони

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Laws and the translation is 97% complete.

Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Све одлуке у држави, аутономијама и регионима се остварују доношењем закона у парламенту. У случају диктатуре закони се такође доносе, али за разлику од осталих форма владавине, није их могуће изгласати у парламенту.

Laws.png

Листа закона

Промена висине пореза - поставља порезе на све облике новчаних примања играча у фабрикама. Може захватити само један регион или целу државу. Сви порези се сливају у буџет.


Нова зграда - изградња грађевине у изабраном региону.


Продај ресурсе - ставља ресурсе из буџета на продају на специјалном државном тржишту. Вође других држава, министри, као и гувернери их могу купити преко државонг тржишта. Сви ресурси који се не продају у року од 7 дана се враћају назад у буџет .


Објава рата - започиње копнени рат против регије друге државе или независног региона, са којим се наш регион граничи. Постоји могућност да се изабере регион из кога се врши напад. Не може се започети напад ни на један регион у коме је, у том тренутку, државни удар или период мира.


Промени назив државе - Мења назив државе, може имати највише 22 симбола у имену.


Промени државни грб - промена логоа државе.


Нови парламентарни избори - почињу новипарламентарни избори.


Војни споразум - прихвата/поништава војни споразум са другом државом.


Промени председника - започиње нове председничке изборе.


Консолидације регија - припајање регије. Закон мора да постави држава која шаље


Потврди консолидацију регије - Други део консолидације регије. Закон мора да постави држава која прима регију. Временски разма између два законе не сме бити већи од једног дата. Не може се слати регија које је у рату.


Декларција о независности - даје пуну независност било које регије у држави, изузев главон града. Прекида се државне ударе/револуције у тој регији


Ради у регији без места боравка - одређује да ли други играчи могу радити у држави без пребивалишта или радне дозволе.


Коришћење сировина - врши обнову сировине у изабраној регији.


Коришћење сировина:држава - врши обнову сировина у свим регијама државе.


Миграциони споразум - прихвати/откажи миграциони споразум.


Тржишне таксе - поставља порезе на све активности на тржишту.


Висина пореза на фабрике - представља део нафте/гвожђа који иде у буџеткада се ради у фабрикама. Нове таксе важе за све фабрике у свакој регији у оквиру једне државе. Министар економије може да подеси различите таке са сваки расурс у свим регионима у оквиру једне државе..


Чишћење радиоактивног загађења - чисти радиоактивну загађеност региона.


Затвори/отвори границе - уређује стање граница.


Промени трошкове путовања - дефинише цену путовања, које ће бити пребачена у буџет од стране изграча без пребивалишта, који путују у неки од региона твоје земље.


Формирај државу - прави државу, чија је основа један регион.


Промени престоницу - мења тренутну престоницу неким другим регионом у држави. Закон може да се донесе једном у 5 дана.


Статус команданта - даје функцију команданта председнику државе.


Величина парламента' - мења величину парламента. Могуће величине: 60, 80, 100, 150, 200, 300.


Боравак - одређује да ли пребивалиште у овој држави мора да додели председник, или је могуће да га играч самостално узме.


Објава рата на мору - започиње морски рат. Раздаљина између рагиона који напада региона који се брани не сме да буде већа од 1000км и оба региона морају да имају излаз на море.Не може да стартовани морси рат уколико је у једној од регија пуч или период мира.


Декларација космичког рата. - покреће космички рат,тј. напад на месечев регион. Регион из кога се напада море имати висок ниво свемирских станица.


Прогласи диктатуру - врши трансформацијупредседничке републике у диктатуру, постављајући садашњег председника за диктатора. отребно је најмање 80% гласова парламента да би закон био усвојен . Могуће га је усвојити најраније 31. дан од формирања државе.


Доминантно партијски систем - трансформише председничку републику у државу са доминантим једнопартијским системом.Да би био усвојен, закон мора имати најмање 80% позитивних гласова у парламенту. Закон је могуће донети најраније 31. дан од дана формирања државе.


Управљање аутономијама - прави/поништава статус аутономије једног региона.


Дубинско истраживање - врши дубинско истраживање изабраног ресурсау једном региону .


Пренос буџета - пребацује ресурсе/новац из буџета једне државе у буџет друге државе/региона.


Постави гувернера аутономије - поставља играча ниво 40 или већи, и сапребивалиштем у том региону на позицијугувернера.


Припрема за аутономију - додаје други регион већ постојећој аутономији, правећи је већом. Регион и постојећа аутономија морају имати заједничку границу и не могу бити удаљени више од 500км.


Parliamentary term - changes parliamentary term. Default (short) is 5 days, long term is 10 days. Available for states that are older than 31 days.