Lideri

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Leader and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Nederlands • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Lideri është një drejtues i zgjidhshëm i shtetit. Titulli i tij dhe funksiounet mund të jenë të ndryshme, në varësi të formës së qeverisjes së shtetit.

republikë parlamentare nuk ka lider.

republikë presidenciale, dhe në sistem partie-sunduese, liderët mund të zgjidhen çdo 5 ditë.

Në këto rast funksionet e liderit janë:

  • Caktimi i Ministrave.
  • Lëshimi i residencave.
  • Vendosja e ngjyrës së shtetit në hartë.
  • Vendosja e himnit.
  • Vendosja e urdhrave te qytetarët e shtetit dhe te të gjithë lojtarët e rinj.

Në rast diktature nuk ka zgjedhje lideri dhe titulli i tij ndryshon në Diktator.

Sistemi njëpartiak është shumë i ngjashëm me diktaturën, funksionet e diktatorit janë të njëjta.