Ратови

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Wars and the translation is 94% complete.

Other languages:
العربية • ‎Български • ‎bosanski • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Italiano • ‎Lietuvių • ‎Nederlands • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Рат у Ривал Регионс је сукоб између држава или независних региона, с циљем стицања независности или добијања регије за нападачку државу.

Да бисте започели рат, требали бисте предложити закон у Парламенту, који се мора гласати у његову корист. Рат ће почети у тренутку прихватања закона. Диктатори или лидери са статусом команданта могу одмах усвојити ове законе.

Постоје различити типови ратова: ратови на земљи, револуције, удари, морски ратови и ратови трупа.  Било који од ових ратова траје 24 сата.

Ако желите да стичете Ниво брже, да правите много већу штету и да не трошите Енергетска пића, требали бисте послати трупе у ратове или тренинге сваки сат док примате Медаље за ратне активности! Ако имате Премијум налог, можете изабрати Ауто режим без енергетских напитака, на тај начин ћете слати трупе сваки сат аутоматски.

Страница ратова

Можете пронаћи листу свих активних ратова на картици Ратови.  Можете видети најближи рат вашој регији или последњи рат (ако сте у било којем активном рату нанели штету) на картици Почетна.  Такође можете видети приоритетни рат, који је изабрао вођа ваше државе у његовим наредбама у доњем делу екрана.

Да бисте отворили страницу рата само кликните на бодове штете у рату или дугме Иди.

Можете видети у заглављу било које странице рата његов тип, играча с највећом штетом у овом рату, статус рата (време завршетка) и штету по секунди, што може показати значај овог рата. Активни рат са највећом штетом по секунди ће бити приказан на картици Почетна (након нивоа 60).

Лево ћете видети нападачки регион и његову штету, а десно - регион одбране.  Икона ловоровог венца показује која страна тренутно побеђује: страна са највећом штетом.
У центру ћете наћи линк до коментара и њихов број и број бодова ратне штете: разлика између бранилаца и нападача.  Да би рат победио нападач, овај број би требао бити мањи од 0.

У свим типовима рата, бодови штете сваке стране се додају од стране играча: шаљете трупе за страну коју сте изабрали док трошите Енергију. Ваша уложена штета ће бити додата штети других играча.

Ако желите да учествујете у рату, кликните на дугме Пошаљи моје трупе за једну страну. Затим одаберите које трупе желите послати.

Да бисте учествовали у рату, требало би да се налазите у региону који напада или се брани или у било ком региону држава, које учествују у рату или у некој од држава са војним споразумом. Ако ти услови нису испуњени, од вас ће се тражити да путујете у одговарајући регион.

Wars2.png

Различити типови оружја имају различите трошкове енергије различите штете. За различите врсте ратова биће вам потребно одговарајуће оружје (за више информација о оружју погледајте складиште). Што више трупа желите да пошаљете више енергије ће вам требати. Ограничени сте на ваш тренутни број бодова Енергије.

Ваша штета ће бити смањена ако је удаљеност између ваше регије и регије за коју се борите велика. За детаље, погледајте формулу штете.

Типови рата

рат на земљи

Међусобни ратови могу се започети између два суседна региона. У случају да нападачка страна победи, одбрамбена регија ће постати део нападачке државе, док ће изгубити половину нивоа својих грађевина. Ако одбрамбена страна добије ништа се неће догодити.

Диктатура / монархија / једнопартијска држава ће постати председничка република у случају да је њена престоница заробљена у земаљском / рату трупа

Зграде попут ракетног система и аеродрома су веома важне у овој врсти ратова. За више информација погледајте формулу штете.

Регијска награда

Ако нападачка држава добије рат, добија половину трошкова изгубљених зграда (осим грађевине Кућа) у свој буџет.  Количину тих ресурса можете пронаћи на страници регије (држите миш изнад броја почетне штете одбране).  То се односи и на ратове трупа.

Револуција

Револуција је рат са циљем стицања независности. Револуцију у региону можете започети само једном на свака 4 дана. Цена револуције - 75 Г за сваког од 3 члана који су потребни да је започну. Можете започети револуцију на картици Ратови.. У случају да револуција успе, сва 3 члана ће добити медаљу. Да бисте учествовали у револуцијама на било којој страни требали бисте се налазити у региону револуције, војни споразуми не раде овде.

Успешна револуција у било ком региону ће такође променити форму владавине државе у парламентарну/Председничку републику.

Ако је у региону активно време мира моћи ћете да започнете револуцију 24 сата након што се Време Мира заврши.

Државни Удар

Државни Удари могу се започети у заосталим регионима било које државе с циљем стицања независности. Супротно од револуција није потребно да се налазите у региону државног удара да бисте га започели и да бисте учествовали на нападачког страни.

У случају победе регион неће више бити део државе, зграде региона неће изгубити њихов ниво (супротно од других типова ратова), форма владавине се неће променити.

Можете започети државни удар на страници било које заостале регије.

Као у револуцијама, за почетак државног удара потребна су вам 3 учесника.

Било који играч може учествовати на нападачкој страни само у једном активном удару у исто време. Не постоји таква граница за страну одбране.

Да бисте учествовали у државном удару на Земљи, морате бити на Земљи, да бисте учествовали на Месецу, морате бити на Месецу.

Сви играчи који су направили довољно штете (више од 5.000.000 бодова штете) за нападачку страну добиће пребивалиште у том региону. У том случају они могу променити пребивалиште тек 5 дана касније.

Да бисте учествовали у државним ударима на страни која се брани требало би да се налазите у региону државног удара, војни споразуми не раде.

Као и код других врста ратова, смањује се штета на основу растојања између вашег региона и региона државног удара. Ако желите успети у државном удару на нападачкој страни, требали бисте бити лоцирани у региону или близу њега, да пошаљете трупе без икакве казне.

Морски рат

Да бисте започели морски рат сваки регион треба имати приступ мору. Раздаљина између та два региона не би требала бити већа од 1000 км. Постоји лимит за број морских ратова који могу бити активни у исто време. 3 рата је максимум за независне регионе или државе са мање од 6 региона. 6 за државе са 6-10 региона, 9 за државе са 11-15 региона, и тако даље.

Рат трупа ће почети у случају да нападачка страна побеђује.

Лука је веома важна зграда у овој врсти ратова.

Не можете започети морски рат на Месецу.

Troopers war

Troopers wars start automatically if the attacking side wins in Sea war. In case the attacking side wins the defending region will become a part of the attacking state, while losing a half of its buildings levels.

Space war

Space war is the only way for a state on Earth to colonise region on the Moon. Every player can take part in any Space war with no limitations. As in Ground and Troops wars, in case the attacking side wins the defending region will become a part of the attacking state, while losing a half of its buildings levels.

Требали бисте приметити да главни град ваше државе не можете пренети са Месеца на Земљу или обрнуто.

Ако држава изгуби последњи регион на Земљи и све што је остало су Месечеве колоније, та држава ће се распасти.

Свемирске ратове можете започети из било којег од 20 региона на Земљи са најбољим зградама свемирске луке.

Војна обука

Поред ратова, када су у питању региони, постоје и ратови за обуку: у било ком региону свако може учествовати у овим ратовима, баш као и у стварности.

Аутоматски режим

Своје трупе у ратовима можете послати аутоматски: одаберите тачан број оружја које треба послати и кликните на Ауто са или без енергетских пића.  Ако кликнете на Ауто са енергетским напицима аутоматски ћете их користити (сваких 10 минута, не чешће) и послати трупе.  Ако кликнете на Ауто без енергетских напитака, слаћете трупе сваких сат времена док уопште не користите своја енергетска пића.

Auto modes are available only with Premium accounts. After enabling Auto mode you will be able to stop it at any time.

Док је Ауто са енергетским напицима укључен, не можете да користите ауто режим на послу. Међутим, можете користити Аутоматски режим на послу са Ауто без енергетских напитака.