Buxheti

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Budget and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Buxheti përbëhet nga para dhe Resourse. Rajonet, Autonomitë dhe Shtetet mund të kenë buxhetin e tyre.

Budget.png

Të ardhurat e buxhetit

Taksat

Çdo lojtar shton në buxhet duke PunuarFabrika rajonale dhe private në përputhje me Ligjet e lëshuara të tatimeve.

Shitja e resourseve

Çdo shtet mund të shesë resourset e veta në Marketin e shtetit

Dhurimet

Çdo lojtar mund të bëj një dhurim te ndonjë buxhet, aty ka një vlerësim special këmbimi kur dhuron gold: 1:500000.

Tarifa e Udhëtimit

Tarifat e udhëtimit, të cilat mund të vendosen në rast se kufijtë janë të hapura dhe gjithashtu shton te buxheti.

Marrja e buxhetit në luftë

Në rast suksesi në një luftë kundër një rajoni tjetër me një buxhet (Kapitali i shtetit), shteti fitues merr të gjitha paratë dhe resourset.

Shpenzimet e buxhetit

Kufijtë e mbyllur dhe rezidenca e lëshuar nga lideri

Ti duhet të shpenzosh para dhe resourse që të jesh i aftë të mbash kufijtë të mbyllur ose rezidencën e lëshuar nga lideri: buxheti do të jetë i ngarkuar çdo minut, kufijtë do të hapen (ose rezidenca do të bëhet falas për ta marrë) nëse buxheti jot është më i vogël sesa duhet.

Ndërtesat

Ndërtesat janë një nga pjesa më e rëndësishme e një shhteti dhe është më e kushtueshmja.

Blerja e resourseve

Marketi i Shtetit të lejon ty të blesh resourse që ti dëshiron.

Luftrat

Ti duhet të shpenzosh disa resourse nga buxheti të fillosh një luftë. Sa më shumë aktive të jenë luftrat aq më shumë e shtrenjtë lufta tjetër do jetë.

Rrezatimi

Nëse ka një ndotje radioaktive në ndonjë rajon ti mund të kalosh ligjin dhe e pastron atë.

Eksplorimi i resourseve

Eksplorimi resouresh normal dhe i thellë gjithashtu kërkon disa shpenzime të buxhetit.