Indekset

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Indexes and the translation is 30% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Беларуская • ‎Български • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська • ‎中文

Index – një indikator i një rajoni të mirëqënë dhe të zhvilluar.

Llojet e indekseve

Në Rival Regions ka 4 lloje indeksesh:

Indeksi Shëndetsor - varet nga niveli i Spitalit në këtë rajon dhe ndikon në rigjenerimin e Energjisë.

Indeksi Ushtarak - ndikon në dëmin në luftra. Varet nga niveli i bazës Ushtarake.

Indeksi Edukimit - ndikon në shpejtësinë e mësimit të fuqive të reja. Varet nga niveli i Shkollës.

Indeksi i Zhvillimit - ndikon pagat e lidërve, ministrave dhe guvernatorëve. Përcakton nëse një Grusht shteti mund të fillohet në këtë rajon.

Pagat në Gold

Çdo rajon me indeks Zhvillimi 10, 9, 8, 7 ose 6 rrit pagën e Liderit me 8 G, me 2 G për ministrat dhe me 12 G për Guvernatorët.

Per 1 Developing region: 8 G

Per 1 Developed region: 10 G

Leader wage (presidential):

Per 1 Backward region: 30 G

Per 1 Developing region: 40 G

Per 1 Developed region: 50 G

Çdo rajon me indeks Zhvillimi 5, 4 , ose 3 rrit pagën e Liderit me 4 G, 1G për ministrat dhe 6 G për Guvernatorët.

Per 1 Developing region: 2 G

Per 1 Developed region: 3 G

Minister wage (presidential):

Per 1 Backward region: 6 G

Per 1 Developing region: 8 G

Per 1 Developed region: 10 G

Çdo rajon me indeks Zhvillimi 2 ose 1 rrit pagën e Liderit me 2 G, nuk ka efekt në pagën e ministrave dhe rrit pagën e Guvernatorëve me 3 G.

Per 1 Developing region: 8 G

Per 1 Developed region: 10 G

Governor wage (presidential):

Per 1 Backward region: 24 G

Per 1 Developing region: 32 G

Per 1 Developed region: 40 G

Grushtet e shtetit

Grushtet e shtetit mund të fillohen në rajone me indeks Zhvillimi 2 ose 1

Shpërndarja e indekseve

Indekset nga 1 në 10 janë të ndarë nga ky rregull: 10% e rajoneve marrin indeks 10, 10% marrin 9, etj: sa më i lartë vendi i rajonit në vlerësimin e ndërtesave aq më i lartë do të jepet indeksi.

Indeksi 11

Ka një indeks 11 shtesë për indekset Shëndetsore, Ushtarake dhe Edukimit. Ky indeks është dhënë 6 rajoneve top në lojë (nga shuma e të gjithave ndërtesave në rajon, përveç fondit të Banesave), 5 për vendodhjen në Tokë dhe 1 për vendodhjen në Hënë.

Porti detar dhe sistemi i Rraketave

Kur duke llogaritur vlerësimin e rajonit niveli më i lartë i portit Detar dhe sistemit të Rraketave do të merret. Nëse rajoni jot është një ishull dhe ti nuk ke dëshirë të ndërtosh ndërtesë sistemi Rraketash (nuk mund të fillohet luftë ajrore në rajonin tënd) ti mund të ndërtosh port Detar në vend të saj.