Rajoni

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Region and the translation is 83% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎slovenščina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Rajoni - Njesia më e vogël administrative në lojë. Rajoni mund të jetë pjesë e një autonomie, shteti ose të jetë e pavarur. Rajonet janë vendosur në 3 vende: Toka, Hëna, dhe Antartika. Rival Regions aktualisht përmban qindra rajone.

Rajoni jot dhe informacioni rreth popullsisë është shfaqur në tab e Pamjes së përgjithshme.

Hartat janë në dispozicion në tab e Hartës. Ti do të shikosh vendodhjen e rajonit tënd. Duke ndryshuar vendodhjet dhe vendosja e filtrave, si i resourseve ose popullsisë, mund të bëhen duke përdorur një menu në të djathtë. Këtu ti do të jesh i aftë të lundrosh te historia e Rival Regions dhe të shikosh hartën e çdo kohe që dëshiron.

Faqja e rajonit

 • Numri i qytetarëve - numri i lojëtarëve, aktualisht duke jetuar në këtë rajon.
 • Niveli i rajonit.
 • Residentët - numri i lojëtarëve me residencë në këtë rajon.
 • Numri i partive politike.
 • Numri i fabrikave private.
 • Dëmi fillestar në sulm - dëmi fillestar në luftra ku ky rajon është në anën sulmuese.
 • Dëmi fillestar në mborjtje - dëmi fillestar në luftra ku ky rajon është në anën mbrojtëse.
 • Luftrat totale - numri i luftrave ku ka marrë pjesë rajoni, duke klikuar hap një listë të luftrave.
 • Ndotja - ndotja radioaktive e këtij rajoni.
 • Taksat e marketit.
 • Taksat e prodhimit të fabrikave - taksat e llojeve të ndryshme të fabrikave private.
 • Aksesi në det.
 • Resourset e goldit.
 • Resourset e naftës.
 • Resourset e mineraleve.
 • Resourset e uraniumit.
 • Resourest e diamanteve - të gjitha llojet e resourseve. Numri i parë tregon nivelin aktual të resoureve në këtë rajon, i dyti - maksimumi për këtë rajon, i cili mund të arrihet duke kaluar ligjet e eksplorimit të resourseve.
 • Indeksi shëndetsor.
 • Indeksi ushtarak.
 • Indeksi arsimor - indekset, të gjitha këto kanë ndikim të madh në jetën e njerëzve, që jetojnë në këtë rajon.
 • Residenca për punë - tregon nëse ky rajon lejon punimin pa residencë.
 • Parlamenti - koha e krijimit të parlamentit (nëse ky rajon ose shtet e ka të formuar).
 • Parlamenti i autonomisë - koha e krijimit të parlamentit të autonomisë (nëse ky rajon është një autonomi dhe ka një parlament të formuar).
 • Revulucioni i fundit - koha e revulucionit të fundit në këtë rajon.
 • Grushti i shtetit i fundit - koha e grushteit të shtetit të fundit në këtë rajon.
 • Kufijtë me - lista e rajoneve me një kufi të përbashkët toke.
 • Vlerësimi top - vendi i rajonit në vlerësimin e ndërtesave.

Poshtë mantelet të armëve të shtetit ti do të shikosh butona të ndryshëm: ti mund të dhurosh te buxheti i rajoneve (nëse ky është një rajon i pavarur), udhëtosh te ky rajon, kërkosh një residencë ose leje pune. Ti gjithashu mund të shikosh ndërtesat e këtij rajoni dhe linkun për hartën reale dhe vendodhjen në hartën e lojës.

Rajoni i pavarur

Rajon me parlamentin e tij, jo pjesë e ndonjë shteti. Për të fituar pavarsi ti duhet të fillosh dhe të fitosh një revulucion ose grusht shteti (tab i luftrave). Rajoni gjithashtu mund të marrë pavarsi përmes parlamentit të shtetit.

Rajoni i pavarur mund të formojë një shtet, që përmban një raoj përmes një parlamenti. Shteti gjithashtu mund të formohet kur ky rajon do të fitojë në luftra kundër rajoni tjetër.

Autonomia

Rajon, pjesë e një shteti por gjithashtu me parlament të tij dhe buxhet.

Shteti gjithashtu mund të caktojë guvernator te autonomitë e veta. Guvernatorët kanë një rrogë në gold dhe mund të përdorin marketin e shteit për të blerë resourse për autonomitë e veta.

Autonomia mund të formohet nga çdo rajon, përveq kapitalit të shtetit.

Mars

An independent region in space. The only region where Rivalium is mined.