Ratovi

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Wars and the translation is 94% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Български • ‎bosanski • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Italiano • ‎Lietuvių • ‎Nederlands • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Rat u Rival Regions je konflikt između država ili nezavisnih regija, sa ciljem sticanja nezavisnosti ili dobijanja regiona za napadačku državu.

Da započnete rat, trebalo bi da predložite zakon u parlamentu, koji mora da bude izglasan. Rat će početi u trenutku prihvatanja zakona. Diktatori ili lideri sa statusom komandera mogu odmah donijeti ove zakone. Postoje različite vrste ratova: ratovi na zemlji, revolucije, pučevi, morski ratovi i ratovi trupa. Svaki od ovih ratova traje 24 sata.

Ako želite brže da podignete svoj nivo , zadate mnogo veću štetu i ne trošite svoje Energijske napitke, trebalo bi da pošaljete trupe u ratove ili trening svakog sata dok primate medalje za ratne aktivnosti ! Ako imate Premium nalog možete odabrati Automatski režim bez energetskih napitaka, na taj način ćete poslati trupe svakog sata automatski.

Ratna stranica

Spisak svih aktivnih ratova možete pronaći na kartici "Ratovi". Možete vidjeti najbliži rat vašoj regiji ili vaš poslednji rat (ako ste napravili štetu u bilo kojem aktivnom ratu) na kartici Home. Možete primjetiti i prioritetni rat, koji je lider vaše države odabrao u svojim naredbama u donjem dijelu ekrana.

Da biste otvorili ratnu stranicu, samo kliknite na točke oštećenja ili dugme Fight.

U zaglavlju bilo koje ratne stranice možete videti svoj tip, igrač sa najvećom štetom u ovom ratu, ratni status (vrijeme završetka) i oštećenja u sekundi, što može pokazati ovaj ratni značaj. Aktivni rat sa najvećim oštećenjem u sekundi biće prikazan na kartici Home (nakon nivoa 60). S lijeve strane ćete videti napadačku regiju i nanesenu štetu, desno - regiju koja se brani. Ikona vijenca pokazuje koja strana trenutno osvaja: strana sa najvećom štetom. U centru ćete pronaći vezu sa komentarima i brojkama i ratnim štetnim tačkama: razlika između branioca i napadača. Da bi rat dobio na strani napadača, taj broj bi trebao biti manji od 0.

U svim tipovima ratova, pojedinci oštećuju svaku stranu igrača: pošaljete trupe za stranu koju ste izabrali dok trošite energiju. Vaša šteta koja je doprinjela će biti dodata šteti drugih igrača.

Ako želite da učestvujete u ratu, kliknite na dugme Pošalji moje trupe za jednu stranu. Odredite koje trupe želite poslati.

Da biste učestvovali u ratu, trebalo bi da se nalazite u regionu koji napada ili koji se brani ili u bilo kojoj regiji država, koji učestvuju u napadu ili u jednoj državi sa vojnim sporazumom. Ako ovi uslovi nisu ispunjeni, od vas će biti zatraženo da putujete u odgovarajuću regiju.

Wars2.png

Različite vrste oružja imaju različite energetske troškove različitih šteta. Za razne vrste ratova biće vam potrebno odgovarajuće oružje (pogledajte skladište za više informacija o oružju). Što više trupa želite da pošaljete potrebno vam je više energije. Ograničeni ste svojom trenutnomenergijom.

Vaša šteta će se smanjiti ako je rastojanje između vašeg regiona i regiona za koji se borite velik. Za detalje pogledajte formulu štete.

Ratni tipovi

Zemljani war

Zemljani ratovi mogu se započeti između dva susjedna područja. U slučaju da pobjednička strana pobijedi odbrambeni region, postaje dio države koja napada, a izgubi polovinu svojih nivoa zgrada. Ako odbrambena strana pobijedi, ništa se neće dogoditi.

Diktatura / monarhija / jednostranačka država će postati predsjednička republika u slučaju da je njen kapital zarobljen u ratu vojnika.

Zgrade poput raketnih sistema i aerodroma su veoma važne u ovoj vrsti ratova. Za više informacija pogledajte formule za oštećenja.

Regijska nagrada

Ako napadna država pobedi u ratu, ona dobija polovinu troškova izgubljenih zgrada u svojoj riznici. Količina ovih resursa možete pronaći na stranici regiona (postavite miš na početni broj branioca). Ovo se odnosi i na vojnike trupa.

revolucija

Revolucija je rat sa ciljem nezavisnosti. Možete započeti revoluciju u regionu svakih 5 dana. Cijena revolucije - 75 G zlata za svakog od 3 učesnika koji su potrebni za pokretanje. Možete započeti revoluciju u tabulatorima "Ratovi". U slučaju uspešne revolucije, svi 3 učesnika dobiće medalje. Da biste učestvovali u revolucijama sa bilo koje strane, trebalo bi da se nalazite u regiji revolucije, vojni sporazumi ovde ne rade.

Successful revolution in any region will also transfer the state's form of government to the Parliamentary/Presidential republic.

Uspešna revolucija u bilo kojoj regiji takođe će promijeniti državni oblik vlade u parlamentarnu / predsjedničku republiku.

Puč

Coups se mogu započeti u regionima sa slabim razvojem bilo koje države sa ciljem da se stekne nezavisnost. Za razliku od revolucija, ne morate da se nalazite u regionu udara da biste pokrenuli i učestvovali na napadačkoj strani.

U slučaju pobjede region/bs više neće biti dio države, zgrade regije neće izgubiti svoj nivo (za razliku od drugih vrsta ratova), oblik vladavine se neće promeniti.

Možete pokrenuti državni udar na stranici bilo kog regiona sa slabijim razvojem.

Kao i u revolucijama trebaju vam 3 učesnika kako bi započeli državni udar.

Svaki igrač može da učestvuje na napadačkoj strani samo u jednom aktivnom udaru u isto vreme. Ne postoji takva granica za odbranu strane.

Da biste učestvovali u državnom udaru na Zemlji, morate se nalaziti na Zemlji, da biste učestvovali na Mjesecu koji morate biti smješteni na Mjesecu.

Svi igrači koji su dali dovoljno štete (više od 5.000.000 štete) na strani napadača, dobiće prebivalište u ovom regionu. U ovom slučaju rezidencija se ne može promijeniti narednih 5 dana.

Da biste učestvovali na strani odbrane trebalo bi da se nalazite u regionu državnog udara. Vojni sporazumi ovdje ne važe.

Kao i u drugim vrstama ratova postoji smanjenje štete zasnovano na udaljenosti između vašeg regiona i regiona udara. Ako želite da uspijete u puču na napadačkoj strani, trebalo bi da se nalazite u regionu ili blizu njega, da biste poslali trupe bez ikakvih gubitaka štete.

Morski rat

Da započne morski rat svaki region treba da ima pristup moru. Udaljenost između ova dva područja ne bi trebala biti više od 1000 km.

Rat trupa započinje u slučaju pobjede napadačke strane.

Izgradnja morskih luka je veoma važna u ovoj vrsti ratova. Ne možete započeti morski rat na Mjesecu.

Rat trupa (vojnika)

Rat vojnika započinje automatski ako napadačka strana pobjedi u morskom ratu. U slučaju da pobjednička strana pobjedi odbrambeni region, postaje dio države koja napada, a regija gubi polovinu svojih nivoa zgrada.

Svemirski rat

Svemirski rat je jedini način da država na Zemlji kolonizuje regiju na Mjesecu. Svaki igrač može da učestvuje u bilo kom svemirskom ratu bez ograničenja. Kao i u ratovima na Zemlji , u slučaju da napadačka strana pobjedi odbrambeni region postaje dio države koja napada, a gubi polovinu svojih nivoa zgrada.

Treba da primjetite da ne možete prenjeti svoj državni kapital od Mjeseca do Zemlje ili obrnuto.

Ako država izgubi svoj posljednji region na Zemlji, a sve što je ostalo su kolonije na Mjesecu, ova država će biti uništena.

Svemirske ratove možete započeti iz bilo koje od 20 regija na zemlji sa najboljim spaceport sistemom.

Vojna obuka

Osim ratova, u kojima su u pitanju regioni, postoje ratovi za obuku: u bilo kojoj regiji svako može učestvovati u ovim ratovima, baš kao i u stvarnim.

Automatski režim

Možete poslati svoje trupe u ratove automatski: odaberite tačan broj oružja za slanje i kliknite na Auto sa ili bez Energetskih napitaka. Ako kliknete Automatski sa energijskim napicima, automatski ćete ih koristiti (svakih 10 minuta, a ne češće) i slati trupe. Ako kliknete na Auto bez energetskih napitaka, poslat ćete trupe svakog sata dok uopšte ne koristite vaša energijska pića.

Auto režimi su dostupni samo sa Premium nalogom. Nakon omogućavanja automatskog režima možete ga zaustaviti u bilo kom trenutku.

Dok je Automatski režim sa energetskim napicima uključen, ne možete koristiti Auto režim na rad. Međutim, možete koristiti Auto režim rada ukoliko koristite Automatski bez energetskih napitaka u ratu ili vojnoj obuci.