Luftrat

From Rival Regions Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Wars and the translation is 92% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎azərbaycanca • ‎Български • ‎bosanski • ‎Čeština • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎Español • ‎français • ‎Հայերեն • ‎Bahasa Indonesia • ‎Italiano • ‎qazaqşa (latın)‎ • ‎Lietuvių • ‎Nederlands • ‎Polski • ‎Português • ‎Português do Brasil • ‎Română • ‎Русский • ‎slovenčina • ‎Shqip • ‎српски / srpski • ‎Türkçe • ‎Українська

Lufta në Rival Regions është një konflikt midis shteteve ose rajoneve të pavarura, me një qëllim të marrjes së pavarsis ose marrjes së rajonit për anën sulmuese.

Për të filluar një luftë ti duhet të propozosh një ligjparlament, i cili pastaj duhet të votohet në favor. Lufta do të filojë në momentin të pranimit të ligjit. Diktatorët ose liderët me statur komandanti mund të kalojnë këto ligje menjëherë. Ka lloje të ndryshme luftrash: lufta toke, revulucione, grushte shteti, luftra uji, luftra ajrore dhe Luftë me trupa. Çdonjëra prej këtyre luftrave zgjat 24 orë.

Nëse ti dëshiron të marrësh Nivelet më shpejt, bëj më shumë dëm dhe mos shpenzo pije Energjike ti duhet të dërgosh trupa në Luftra ose Stërvitje çdo ditë dhe merr Medalje për aktivitet në luftë! Nëse ti ke një llogari Premium ti mund të zgjedhësh modë Auto pa pije Energjike, në këtë mënyrë ti do të dërgosh trupa çdo orë automatikisht.

Faqja e luftës

Ti mund të gjesh listën e luftrave aktive në tab e Luftrave. Ti mund të shikosh luftën me të afërt nga rajoni jot dhe luftën tënde të fundit (nëse ti ke bëre ndonjë dëm në ndonjë luftë aktive) në tab e Shtëpisë. Ti gjithashtu mundesh të vëresh luftën prioritet, e zgjedhur nga lideri i shtetit tënd në këtë urdhërat e tij në pjesën poshtë të ekranit.

Për të hapur faqen e luftës vetëm kliko në pikët e dëmit të luftës ose butonin e Luftës.

Ti mund të shikosh në majen e çdo faqeje të lufte llojen e saj, lotari me dëmin më të madh në këtë luftë, statusi i luftës (oha e përfundimit) dhe dëmin për sekond, i cili mund të tregojë rëndësinë e kësaj lufte. Lufta aktive me dëmin më të madh për sekond do të shfaqet në tabin e Shtëpisë (pas nivelit 60), Në të majtë ti do të shikosh një rajon sulmues dhe dëmin e saj, në të djathtë - rajoni mbrojtës. Ikona e kurorës tregon se cila anë është duke fituar: ana me dëmin më të madh. Në qendër ti do të gjesh një link te komentet dhe numri i tij dhe pikët e dëmit të luftës: ndryshimi midis anët mrojtëse dhe sulmuese. Për luftën që të fitohet nga ana sulmuese ky numër duhet të jetë më pak se 0.

Në të gjitha llojet e luftrave çdo pikë e dëmeve të anëve bëhen nga lojtarët: ti dërgon trupa për anën që ti ke zgjedhur ndërsa shpenzon Energjinë tënde. Dëmi jot i kontribuar do të shtohet te dëmi i lojtarëve të tjerë.

Nëse ti dëshiron të marrësh pjesë në një luftë ti duhet të klikosh butonin Dërgo trupat e mi për njërën nga anët. Pastaj të zgjedhësh cilat trupa ti dëshiron të dërgosh.

Për të marrë pjesë në luftë ti duhet të jesh i vendosur në një rajon sulmues ose mbrojtës ose në një rajon të shtetit, të cilat janë duke marrë pjesë ose në një shtet me Marrveshje ushtarake. Nëse këto kushte nuk takohen, ty do të të duhet të udhëtosh te një rajon të përshtatshëm.

Wars2.png

Lloje të ndryshme armësh kanë kosto të ndryshme energjie dhe dëm të ndryshëm. Për lloje të ndryshme luftrash ty do të të duhet armë të përshtatshme (shiko Magazinën për më shumë informacion rreth armëve) Më shumë trupa ti dëshiron të dergosh më shumë Energji do të të duhet. Ti je i limituar nga numri i pikëve aktuale të Energjisë.

Dëmi jot do të reduktohet nga distanca midis rajonit tënd dhe rajonit i cili lufta jote bëhet. Për detaje, shiko formulën e dëmit.

Llojet e luftrave

Lufta tokësore

Luftrat tokësor mund të fillohen midis dy rajoneve fqinje. Në rast se ana sulmuese fiton rajoni mbrojtës do të bëhet një pjesë e shtetit sulmues, ndërsa humbet gjysmen e niveleve të ndërtesave. Nëse ana mbrojtëse fiton asgjë nuk do të ndodhë.

Dictatorship/monarchy/one-party state will become Presidential republic in case its capital was captured in ground/troopers war.

Ndërtesa si sistemi i Rraketave dhe Aeroporti janë shumë të rëndësishme në këto lloje luftrash. Për më shumë informacion shiko formulën e dëmit.

Dhurimi i rajonit

Nëse shteti sulmues fiton luftën ai merr në thesarin e tij gjysmën e kostos së ndërtesave të humbura. Ti mund të gjesh shumën e këtyre resourseve në faqen e rajonit (vendos mausin tënd mbi numrin e dëmit fillestar mbrojtës). Kjo vlen edhe për luftrat e Trupave gjithashtu.

Revulucioni

Revulucioni është një luftë me qëllim pavarsinë. Ti mund të fillosh revulucion në një rajon një herë çdo 5 ditë. Çmimi i revulucionit - 75 G për secilin nga 3 pjesëtarët që duhen për të filluar atë. Ti mund të fillosh revulucion në tab e Luftrave. Në rast të një revulucioni të suksesshëm të 3 pjesëtarët do të marrin një medalje. Për të marrur pjesë në revulucioni në ndonjë anë ti duhet të jesh i vendosur në rajonin e revulucionit, marrveshjet ushtarake nuk punojnë këtu.

Successful revolution in any region will also transfer the state's form of government to the Parliamentary/Presidential republic.

Revulucioni i suskesshëm në ndonjë rajon gjithashtu do të transferojë formën e qeverisjes së shtetit në republikë Parlamentare/Presidenciale.

Grushti i shtetit

Grushtet e shtetit mund të fillohen në rajone të prapmbetura të shtetit me qëllim pavarsinë. Ndryshe nga revulucionet ti nuk duhet të jesh i vendosur në rajonin e grushtit të shtetit për ta filluar atë dhe për të marrë pjesë në anën sulmuese.

Në rast fitimi rajoni tashmë nuk do të jetë pjesë e shtetit, ndërtesat nuk do të humbin nivelin e tyre (ndryshe nga të gjitha llojet e luftrave), forma e qeverisë nuk do të ndryshojë.

Ti mund të fillosh një grusht shteti në faqen e çdo rajoni të prapambetur.

Si ne revulucione ti duhet të kesh 3 pjesëmarrës që të fillosh një grusht shteti.

Çdo lojtar mund të marre pjesë në anën sulmuese vetëm ne një grusht shteti në një kohë. Nuk ka limit për anën mbrojtëse.

Për të marrë pjesë në grusht shteti në Tokë ti duhet të jesh i vendosur në Tokë, për të marrë pjesë në Hënë ti duhet të jesh i vendosur në Hënë.

Në rast të një revulucioni të suksesshëm të 3 pjesëmarrësit do të marrin një medalje. Të gjithë lojtarët që kanë bërë dëm të mjaftueshëm ( më shumë se 5.000.000 pikë dëmi) për anën sulmuese do të marrë një residencë në këtë rajon. Në këtë rast ata mund të ndryshojnë residencën e tyre vetem 5 ditë më vonë.

Për të marrë pjesë në grushte shteti në anën mbrojtëse ti duhet të jesh i vendosur në rajonin mbrojtës, marrveshja ushtarake nuk punon.

Si në llojet e tjera të luftrave ka një reduktim dëmi bazuar në distancën midis rajonit tënd dhe rajonit të grushtit të shtetit. Nëse ti dëshiron të ketë sukses në anën sulmuese ti duhet të jesh vendosur afër rajonit, për të dërguar trupa pa ndonjë penallti.

Lufta Detare

<img Për të filluar një luftë Deti secili rajon duhet të ketë një akses në det. Distanca midis këtyre rajoneve nuk duhet të jetë më shumë se 1000 km.

Lufta e trupave do të fillojë në rast se ana sulmuese fiton.

Ndërtimi i portit të Detit është shumë i rëndësishëm në keto lloje luftrash. Ti nuk mund të fillosh luftra Ujore në Hënë.

Lufta e trupave

Luftrat e trupave fillojnë automatikisht nëse ana sulmuese fiton në luftra Ajrore ose Ujore. Në rast se ana sulmuese fiton rajonin mbrojtës do të bëhet një pjesë e shtetit sulmuese, ndërsa humbet gjysmën e niveleve të ndërtesave të saj.

Lufta Hapsinore

Lufta hapsinore është e vetmja mënyrë për një shtet të Tokës të kolonizoj rajon në Hënë. Çdo lojtar mund të marrë pjesë në ndonjë luftë Hapsire pa kufizime. Si në luftrat Toksore dhe e Trupave, në rast se ana kundërshtare fiton rajon mbrojtës do të bëhet pjesë e shtetit sulmues, ndërsa humbet gjysmën e niveleve të ndërtesave të saj.

Ti duhet të vëresh se ti nuk mund të transferosh kapitalin shtetit tënd nga Hëna te Toka ose e kundërta.

Nëse shteti humbet rajonin e fundit në Tokë dhe të gjitha cka i kanë mbetur janë kolonitë e Hënës ky shtet do të shkatërrohet.

Ti mund të fillosh lufta Hapsire nga ndonjë nga 20 rajonet e Tokës me ndërtimet portit të hapsirës më të mira.

Trajnimi ushtarak

Përveç luftrave, ku rajonet janë në aksion, ka luftra stërvitore: në çdo rajon çdokush mund të marrë pjesë në këto luftra, ashtu si të vërtetat.

Moda Auto

Ti mund të dërgosh trupat e tu në luftra automatikisht: zgjish numrin korrekt të armëve që të dërgohen dhe kliko Auto me ose pa pije Energjike. Nëse ti klikon Auto me pije Energjike ti do ti përdorësh ato automatikisht (çdo 10 minuta, jo më shpesh) dhe dërgosh trupa. Nëse ti klikon në Auto pa pije Energjike ti do të dërgosh trupa çdo orë ndërsa nuk përdor pije Energjike.

Modat auto janë në dispozicion vetëm me llogari Premium. Pas mundësimit të modës Auto ti je i aftë ta ndalosh atë në çdo kohë.

Ndërsa Auto me pije Energjike është On ti nuk mund të përdorësh modën Auto në punë. Ti mundesh megjithatë të përdorësh modën Auto në punë me Auto pa pije Energjike.